Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πως να επανέλθεις μετά τις χριστουγεννιάτικες ατασθαλίες - 3 σωτήριες συμβουλές

Λίγο το χριστουγεννιάτικο ελληνικό τραπέζι που πάντα είναι παραφορτωμένο, λίγο το ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες υπάρχουν σε κάθε γωνιά του σπιτιού και εν τέλει συνειδητοποιείτε πως έχετε φάει ήδη περισσότερο από όσο θέλατε χωρίς να έχει έρθει καν η Πρωτοχρονιά.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να κάνετε μία μίνι αποτοξίνωση αυτές τις μέρες που απομένουν μέχρι την επόμενη κραιπάλη των εορτών, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Τι να φας:
Κάντε πέρα το κρέας και τα γλυκά και φάτε φρούτα και λαχανικά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών που «κρατούν» το σώμα υγιές και το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχυμένο.

Βασικές βιταμίνες και μέταλλα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι οι βιταμίνες C και B9 καθώς και το κάλιο.

Για τον λόγο αυτό πείτε «ναι» στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στις «πρασινάδες», στο σπανάκι, στο καλαμπόκι και τα μπιζέλια.
Προτιμήστε επίσης τα φρούτα εποχής, καθώς λόγω την θρεπτικών συστατικών τους διατηρούν υγιές το έντερο και βοηθούν σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και πέψης.

Πιες πολύ νερό
Πέρα του ότι με το νερό διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο, βοηθάτε με αυτό και στην εξάλειψη των τοξινών.
Αν, λοιπόν, το έχετε παρακάνει με τα αλμυρά τα Χριστούγεννα, το νερό θα σας βοηθήσει και με τα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και το φούσκωμα.

Ασκήσου
Η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και μακριά από ασθένειες.

Επίσης αν αισθάνεστε κάποιο φούσκωμα, η γυμναστική θα σας βοηθήσει με τους πόνους στο στομάχι και θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερη ευεξία.

Τέλος μην ξεχνάμε πως με την άσκηση καίμε θερμίδες και λίπος από όσα έχουμε φάει αυτές τις γιορτινές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου