Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο [ΦΩΤΟ]



Στο πλαίσιο τηςπαγκόσμιας ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον σύλλογο «Άλμα» και την δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο σύλλογο «Άλμα» -στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 3 έως 5 ετών- ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόβα για το χριστουγεννιάτικο έργο που ετοιμάζουν τα παιδιά. Στη συνέχεια συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ελλιπή μέριμνα του κράτους για την ειδική αγωγή αλλά και την ελλιπή στήριξη των οικογενειών με ΑμεΑ.


Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, όπου επίσης λειτουργούν -με πρωτοβουλία του συλλόγου «Άλμα»- διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό με κυριότερο το πρόγραμμα προεπαγγελματικής κατάρτισης νέων «Θέλω να εργαστώ». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους νέους που εργάζονται στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές αλλά και τα προβλήματά τους. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της ΝΔ τη θέλησή τους να βρουν απασχόληση, μέσω και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.



Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία. Θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή. Αυτήν τη σημαντική ημέρα θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενεργού συμπαράστασης όχι μονο στα ΑμεΑ αλλά και στις οικογένειές τους, στους αφανείς ήρωες που στηρίζουν τα ΑμεΑ, ειδικά τα παιδιά με αναπηρία, και κάνουν απίστευτες υπερβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν στα άτομα αυτά, στα παιδιά αυτά, τη δυνατότητα να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια».

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου