Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

«Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων»:Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο πάρκο «Φλοίσβος»

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα
11:00 – 13:00 το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου με τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου, διοργανώνουν ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στο πάρκο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ».



Το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου, έχοντας ως σκοπό να αποκτήσουν όλα τα αδεσποτάκια της πόλης μας ένα σπίτι και μία οικογένεια, θεσμοθέτησε την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα να υλοποιείται αυτή η δράση με τη φυσική παρουσία των τετράποδων φίλων μας μέσα στο πάρκο του Φλοίσβου, ώστε να δείξουν το χαρακτήρα τους και να έρθουν σε επαφή και διάδραση με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Πάρκου.

Το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου, που ιδρύθηκε το 2003 και εφαρμόζει πρόγραμμα περισυλλογής, ευζωίας, προστασίας, περίθαλψης και σίτισης αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έχουν κάνει πράξη ώστε κανένα αδέσποτο ζώο να μην περιπλανάται μόνο και αβοήθητο στην πόλη.

Στη συγκεκριμένη δράση, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 συμμετέχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι θα παρουσιάσουν ατομικά και ομαδικά project με ζωγραφιές γεμάτες συναισθήματα και έχοντας ως θέμα «πως συμπεριφερόμαστε στα αδέσποτα της πόλης μας».

Στο πλαίσιο της δράσης συμμετέχει ο Σύλλογος ΑΛΜΑ, με πρόθεση τα παιδιά του Συλλόγου να έρθουν σε απευθείας επαφή με τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης, μέσω των επαγγελματιών εκπαιδευτών που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Σωματείο.



Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θεραπευτικές ιδιότητες που προκύπτουν από αυτή τη μοναδική σχέση!

Το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου ταυτόχρονα υλοποιεί το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ το οποίο ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου και διαρκεί ως τις 28 Δεκεμβρίου 2018 σ’ ένα φιλόξενο χώρο στο Εμπορικό Κέντρο «Φλοίσβος», Αγίου Αλεξάνδρου 5 και ώρες 09:00 – 21:00 που παραχωρήθηκε δωρεάν προκειμένου να ενισχυθεί ο φιλοζωικός σκοπός του Σωματείου.

Οι σταθερές και προγραμματισμένες ημέρες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων για τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εθελοντές, τους θεσμικούς παράγοντες και τους δημότες που πλαισιώνουν το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου έχουν στόχο την εξασφάλιση μιας ποιοτικής καθημερινότητας σ’ ένα χώρο ασφαλή και προστατευμένο ώστε κάθε ένα αδέσποτο ξεχωριστά να βρει το δικό του σπίτι και την οικογένεια που θα το αγαπήσει και θα το κάνει μέλος της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου