Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από ληστές



Τα στατιστικά δείχνουν περίπου 901 κλοπές ανά 100.000 άτομα ετησίως. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους είτε με συναγερμούς, είτε με πόρτες ασφαλείας με σύνθετες κλειδαριές. Αλλά ακόμη και οι πιο παρατηρητικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ληστές έχουν ήδη αρχίσει να παρακολουθούν το σπίτι τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επόμενη κίνηση.


Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες που μπορούν να συνδεθούν με τη ληστεία, ακόμη και αν φαίνονται ασήμαντες με την πρώτη ματιά.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με σημάδια που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε εγρήγορση. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να έρθετε αντιμέτωποι με την κλοπή, αλλά είναι καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί.


Οι ληστές προσελκύονται όχι μόνο από χρήματα και κοσμήματα. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι πετούν άχρηστα έγγραφα στα σκουπίδια που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες όπως το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος εργασίας, ο αριθμός διαβατηρίου και άλλα. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύτιμα για τους ληστές. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σκίζετε τα έγγραφα με προσωπικές πληροφορίες σε μικρά κομμάτια πριν τα πετάξετε. Και αν παρατηρήσετε ότι κάποιος ψάχνει τα σκουπίδια σας μην το αγνοήσετε -δεν είναι πάντα ένας άστεγος που ψάχνει φαγητό!


Εάν χρησιμοποιείτε κάποια εταιρεία καθαρισμού και είναι πάντα ο ίδιος εργαζόμενος που σας εξυπηρετεί, τότε η εμφάνιση ενός νέου πρέπει να σας κάνει να ανησυχήσετε. Ειδικά αν η ίδια η εταιρεία δεν σας ενημέρωσε γι' αυτό. Ο νέος υπάλληλος θα μπορούσε να είναι ληστής που θέλει να ελέγξει το σπίτι για τιμαλφή. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την εταιρεία και να ρωτήσετε αν υπήρξαν αλλαγές στο προσωπικό και γιατί αντικαταστάθηκε ο προηγούμενος εργαζόμενος.



Μερικοί εγκληματίες ρίχνουν πέτρες στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου ή σπιτιού για να ελέγξουν αν οι ιδιοκτήτες είναι στο σπίτι και αν λειτουργεί ο συναγερμός. Εάν κανένας από τους ιδιοκτήτες ή τους γείτονες δεν βγει έξω για να ελέγξει τι συνέβη και η αστυνομία δεν εμφανιστεί, αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ληστές να υπολογίσουν καλύτερα τον χρόνο για τη ληστεία. Εάν είστε στο σπίτι και ακούσετε κάτι να σπάει, καλέστε αμέσως την αστυνομία!



Οι ληστές αποκτούν εύκολη πρόσβαση σε σπίτια και διαμερίσματα με τη βοήθεια διαφημιστικών φυλλαδίων. Φυσικά, μερικές φορές ένα φυλλάδιο είναι απλά ένα φυλλάδιο, αλλά είναι καλύτερα να το ξεφορτωθείτε αμέσως. Αν πρόκειται να φύγετε για διακοπές, ζητήστε από τους γείτονες να απομακρύνουν από την πόρτα σας τα διαφημιστικά φυλλάδια και την αλληλογραφία. Ο μεγάλος όγκος χαρτιών στο γραμματοκιβώτιο είναι ένα προφανές σημάδι ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι στο σπίτι, γεγονός που δίνει το πράσινο φως στους ληστές.

Για να μάθουν πότε απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, οι κλέφτες μπορούν να καλέσουν στο σταθερό τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο. Αν ένα μικρό παιδί σηκώσει το τηλέφωνο, οι ληστές θα προσπαθήσουν να πάρουν κάποιες πληροφορίες από εκείνο. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτουν τίποτα σε αγνώστους και μην αγνοείτε τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Είναι καλύτερο να ενημερώσετε εγκαίρως την αστυνομία.
Οι δυσλειτουργίες της κλειδαριάς ή γρατζουνιές στην πόρτα είναι ενδείξεις ότι κάποιος έχει ήδη προσπαθήσει να εισέλθει στο σπίτι σας. Λάβετε αμέσως τα μέτρα σας, καλέστε την αστυνομία, αλλάξτε τις κλειδαριές με πιο αξιόπιστες και σκεφτείτε την εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου