Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί ο Δήμος Π.Φαλήρου κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια





Με μια οργισμένη ανακοίνωση και με την απόφαση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αντέδρασε η ΠΟΠ – ΟΤΑ στην κίνηση του υπουργείου Εσωτερικών να υπογράψει επέκταση της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για ατόπημα από την ηγεσία του υπουργείου.

 Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Αύγουστο με τον υπογραφή, τότε, της ΕΣΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή στην διαδικασία. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στους δήμους που συμμετέχουν στην ΠΟΠ-ΟΤΑ αποφάσισαν την προκήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας και κατά την περίοδο των γιορτών, μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων μέσα στην εορταστική περίοδο. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΠ – ΟΤΑ, Μάρκος Δαρδαμάνης, με δήλωση του στην aftodioikisi.gr, ανέφερε: «Προχωράμε σε αυτή την κινητοποίηση προκειμένου να αντιδράσουμε στο γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τις Ομοσπονδίες των Εργαζομένων. Ως εκ τούτου για όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη διάρκεια των εορτών, την ευθύνη θα φέρει ακέραια το ΥΠΕΣ». 

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΠ – ΟΤΑ έχει ισχυρά σωματεία, μεταξύ άλλων, σε Αθήνα, Άγιο Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, Ηράκλειο Αττικής αλλά και σε πολλές περιοχές στην Περιφέρεια σε μεγάλους δήμους. Ακριβώς σε αυτές τις περιοχές μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος Παλαιού Φαλήρου σε αντίστοιχες περιπτώσεις κρατούσε πάντα τον δήμο καθαρό και χωρίς σκουπίδια,μένει να δούμε αν η ΠΟΠ-ΟΤΑ συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και κατά πόσο ο δήμος μας θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου