Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δύο σημαντικές διακρίσεις για τον δήμο Παλαιού Φαλήρου στα Best City Awards

Η Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου και το έργο του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη διακρίθηκε και τιμήθηκε για μια ακόμα φορά και μάλιστα στα πλαίσια του καταξιωμένου θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα βραβεία BEST CITY AWARDS 2018, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.


Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων και το παρόν στην σημαντική αυτή εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έδωσαν αιρετοί και εκπρόσωποι της καθώς και επιστήμονες, τεχνοκράτες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι.

Τα BEST CITY AWARDS 2018 στόχο έχουν να προβάλουν τις καλύτερες πρακτικές, καινοτόμες δράσεις και εφαρμοσμένες τεχνολογίες οι οποίες εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες και η αξιολόγηση των προτάσεων και των υποψηφιοτήτων έγινε από ανεξάρτητη επιστημονική κριτική επιτροπή.

Ειδικά φέτος, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, προτάθηκαν, αξιολογήθηκαν και τελικά βραβεύτηκαν για δύο δράσεις και μάλιστα σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας της αναγνώρισης που τυγχάνει στους αυτοδιοικητικούς κύκλους το πολυδιάστατο και σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα:

Στην κατηγορία «Δράσεις αντιμετώπισης και μελέτες προστασίας δημοτών από έκτακτα περιστατικά» η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κατέκτησε το Gold βραβείο για την πρωτοποριακή δράση : Ολοκληρωμένη Διαχείριση Κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Την ευθύνη για τον συγκεκριμένο φάκελο υποψηφιότητας είχε η Αντιδήμαρχος Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Στον πυλώνα Green City, στην κατηγορία « Κτήρια » – « Δράσεις αξιοποίηση πράσινης & ανανεώσιμης ενέργειας» η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κατέκτησε το Silver βραβείο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα για την δράση: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου & Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου 22 στρεμμάτων η οποία αποτέλεσε την σημαντικότερη παρέμβαση ανάπλασης από Δήμο στην Νότια Αθήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπήρξε Gold βραβείο οπότε πρακτικά το συγκεκριμένο ενέχει αξία πρώτου βραβείου. Την ευθύνη για τον συγκεκριμένο φάκελο υποψηφιότητας είχαν οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Φωστηρόπουλος.
Στην τελετή, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι: Βίκυ Ανδρικοπούλου, Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Φωστηρόπουλος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων (η Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Μπούρκουλα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τόνια Φύκιρη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου