Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Έκανε αγωγή στο Δήμο για να μη βλέπει από το μπαλκόνι της το...

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή της γυναίκας και υποχρέωσε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες!


Ο μαντρότοιχος ενός κοιμητηρίου αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε πολίτη και το Δήμο Πατρέων; Κι όμως Μια γυναίκα έχει κινηθεί νομικά κατά του Δήμου από το 2013 με αγωγή της υποστηρίζοντας ότι το Α’ δημοτικό νεκροταφείο έχει επεκταθεί προς την πλευρά της ιδιοκτησίας της. Στα έγγραφα που έχουν περιέλθει στον Δήμο αναφέρεται ότι η ενάγουσα ισχυρίζεται πως ο δήμος έχει ξηλώσει μαντρότοιχο και έτσι δεν  παρεμποδίζεται η μακάβρια θέα, ενώ τα νερά της βροχής εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία των περιοίκων. Υποστηρίζει στην αγωγή ότι οι ενέργειες του Δήμου προσβάλλουν την προσωπικότητα της ως προς α) την ηθική της υπόσταση και το αισθητικό της συναίσθημα, καθώς υποχρεούται να έχει οπτική επαφή με τις νεκρώσιμες ακολουθίες και την ταφή νεκρών, β) την υγεία της ίδιας και της οικογενείας της γ) τη δημόσια υγεία και το οικιστικό περιβάλλον και δ) την ιδιοκτησία της.

Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου (459/2016) η οποία έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή της γυναίκας και υποχρέωσε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του χώρου της παράνομης επέκτασης του κοιμητηρίου, να κάνει υψηλή φύτευση και να μην φτιάξει νέους τάφους.

Ο Δήμος εκτιμά ότι υπήρξε κακή ερμηνεία του νόμου και του αποδεικτικού υλικού που προσκόμισε και γι’ αυτό αποφάσισε να προσβάλει την απόφαση ασκώντας έφεση. Υποστηρίζει ότι αρμόδιο δικαστήριο για να κρίνει ήταν το Ειρηνοδικείο και όχι το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Επίσης υποστηρίζει ότι το ακίνητο της ενάγουσας βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το κοιμητήριο και μεσολαβούν άλλες ιδιοκτησίες, ενώ θεωρεί ότι «η προσβολή της προσωπικότητας, της νομής και της κυριότητας δεν κρίνεται με υποκειμενικά στοιχεία με βάση το χαρακτήρα και τις συνήθειες του ιδιοκτήτη».

πηγή:inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου