Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Με το "καλημέρα" του καύσωνα οι πρώτες διακοπές ρεύματος σε Καλλιθέα κ.α περιοχές της Αττικής!

 "Θα αντέξουμε" τονίζει η ΔΕΗ για τις επόμενες ημέρες όταν το θερμόμετρο σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου.



Αγωνία επικρατεί στους πολίτες για το αν το δίκτυο της ΔΕΗ θα αντέξει την αυξημένη κατανάλωση των επόμενων ημερών λόγω του καύσωνα καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται σε ορισμένες περιοχές να φτάσουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας τις ημέρες του καλοκαιριού του 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αφρικανικός καύσωνας": Που θα φτάσει η θερμοκρασία σε Π.Φάληρο και Ν.Σμύρνη


Ήδη με το «καλημέρα» των υψηλότερων θερμοκρασιών καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής όπως η Καλλιθέα.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τα επίπεδα επάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος επικαλούμενη τα σενάρια του ΑΔΜΗΕ για φέτος όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην πρόσφατη μελέτη επάρκειας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή στο ακραίο σενάριο η ζήτηση θα φτάσει τα 9.985 Mw όταν το καλοκαίρι του 2007 στις ημέρες του μεγάλου καύσωνα η ζήτηση έφτασε στα επίπεδα-ρεκόρ των 10.300 Mw.

Σε περίπτωση όμως που η ζήτηση φτάσει στα ύψη, από ταυτόχρονη χρήση κλιματιστικών στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, από τη ΔΕΗ λένε ότι υπάρχει και το Αμύνταιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

Και όλα αυτά ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή.


Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η ΕΜΥ εξέδωσε τη Δευτέρα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου