Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Πως η σπείρα των διασήμων "΄ξέπλενε" τα κλεμμένα σε ενεχυροδανειστήριο στο Π.Φάληρο!

Οι κλεπταποδόχοι είχαν ενεχυροδανειστήρια σε Μενίδι, Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο.Mέσω αυτών η σπείρα των διασήμων που είχε ξαφρίσει μεταξύ άλλων την Άννα Βίση και τον Κωστόπουλο,"ξέπλενε" τα κλεμμένα – Που αλλού στρέφονται οι έρευνες


Η δράση της συμμορίας που "ξάφριζε" σπίτια διασήμων, ανάμεσά τους η Άννα Βίσση και ο Πέτρος Κωστόπουλος, και όχι μόνο αλλά και της δεύτερης που... "άνοιγε" σπίτια (και οι δυο εξαρθρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2016) συνεχίζει να απασχολεί την αστυνομία. Και την Παρασκευή (16.06.2017) οι αστυνομικοί της ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής βρέθηκαν μπροστά σε ένα… "λαβράκι".
Μάλλον δυο για την ακρίβεια: έναν 43χρονο και μια 40χρονη, Έλληνες και οι δυο, οι οποίοι είναι ζευγάρι, διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια στο Μενίδι (2), στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο και ανήκαν στη μεγάλη αλυσίδα των κλεπταποδόχων της οργάνωσης. Και όχι μόνο αυτής της οργάνωσης, αλλά όπως ανακοίνωση η αστυνομία κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση τουλάχιστον άλλης μιας οργάνωσης αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε προκύψει από τις έρευνες τον περασμένο Νοέμβριο, όπως εξαρθρώθηκε η σπείρα και συνελήφθησαν τα ηγετικά της στελέχη, ανάμεσα στους κλεπταποδόχους της συμμορίας ήταν και ο Αλέξανδρος Αγλούπας, ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα με τους "εγκεφάλους" και πλέον έχει προφυλακιστεί.
Το ζευγάρι των κλεπταποδόχων, με τα δυο ενεχυροδανειστήρια στο Μενίδι και άλλα σε Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέασυνεργάζονταν με τη συμμορία και στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων που προέρχονταν από τη σπείρα. Αφού τα έπαιρναν, τα έλιωναν και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού, που σημαίνει ότι κάποιο από τα κοσμήματα ίσως να μη βρεθούν ποτέ!
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι έρευνες της Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής επικεντρώνονται και σε άλλα ενεχυροδανειστήρια και σε κοσμηματοπωλεία του κέντρου και των βορείων προαστίων.

Οι κρύπτες, τα ιλιγγιώδη ποσά και το άγαλμα
Το… κουβάρι για τη σύλληψη των δυο κλεπταποδόχων άρχισε να ξετυλίγεται την Παρασκευή (16.06.2017) όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο του 40χρονου και από τον έλεγχο βρήκε ότι υπήρχαν ειδικές κρύπτες… παντού! Και φυσικά εκεί είχε κρύψει κλοπιμαία, ανάμεσά τους δυο πανάκριβα ρολόγια, ένα εκ των οποίων είχε γίνει ειδική παραγγελία και η αξία του ξεπερνά τις 150.000€, πλήθος κοσμημάτων, 59.610€, πέντε κινητά τηλέφωνα, τρία σπρέι πιπεριού, ζυγαριά ακριβείας κι άλλα τιμαλφή.

Το ένα από τα δυο ρολόγια που είχε κρύψει ο 43χρονος στο πολυτελές αυτοκίνητό του είχε γίνει ειδική παραγγελία από τον κάτοχό του και άρα ήταν μοναδικό. Την εισαγωγή είχε κάνει γνωστός κοσμηματοπώλης των βορείων προαστίων και είχε κλαπεί το 2016 από το σπίτι του επιχειρηματία στην Εκάλη.
Μετά τον εντοπισμό του, το γαλλικής κατασκευής ρολόι επεστράφη στον κάτοχό του, επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και το χονδρεμπόριο ειδών γάμου και βαφτίσεων.
Ακολούθησε η έρευνα στο σπίτι και στα ενεχυροδανειστήρια του ζεύγους και η σύλληψη τη 40χρονης. Βρέθηκαν κατά τις έρευνες αυτές:
- δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ
- ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγία, βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ
- πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων
- πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
- 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα
- πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού
- δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού
- 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ξεπερνά τις 500.000 ευρώ!
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών - κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.
Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες 84 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και τις 2 Νοέμβριου 2016. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.
Οι κλοπές αυτές είχαν γίνει σε περιοχής όπως οι: Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 60 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.


πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου