Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο Δ.Χατζηδάκης για το πως κρατάει καθαρό το Π.Φάληρο και το μήνυμα του στην κυβέρνηση

Πως κατόρθωσε να κρατάει σε κάθε τέτοια απεργία το Παλαιό Φάληρο καθαρό,κάτι που για άλλους δήμους μοιάζει αδιανόητο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσες μέρες ακόμα "αντέχει" ο Δήμος Π.Φαλήρου πριν "πνιγεί" στα σκουπίδια




Να τελειώνει με την ομηρία των συμβασιούχων καλεί την κυβέρνηση ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης, ο οποίος έχει καταφέρει την ώρα που ολόκληρη η Αττική πνίγεται στα σκουπίδια ο δικός του δήμος να είναι πεντακάθαρος και η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται κανονικά.

Πώς όμως κατόρθωσε αυτό που τις τελευταίες μέρες φαντάζει αδιανόητο για τους υπόλοιπους δήμους;

«Στο νόμο ορίζεται σαφώς από την κυβέρνηση ότι οι συμβάσεις δύναται να ανανεωθούν. Το δύναται δε σημαίνει ότι ο κάθε δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Εγώ λοιπόν ως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μόλις τελείωσε το οχτάμηνο κάλεσα τους συμβασιούχους, τους ευχαρίστησα για τις υπηρεσίες τους και τους ανακοίνωσα ότι δεν θα ανανεώσω τις συμβάσεις τους και ότι θα προσλάβω άλλους συμβασιούχους, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.



Όπως είπε, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται μια δουλειά κι ένα μεροκάματο, ενώ παραδέχθηκε ότι αυτή η κατάσταση με τους συμβασιούχους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό η λύση είναι μία. Η κυβέρνηση πρέπει να καλέσει τους δημάρχους, να τους ρωτήσει τι ελλείψεις αντιμετωπίζουν στους δήμους τους στον τομέα της καθαριότητας και κατόπιν να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την πλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ», ξεκαθάρισε στο star.gr o δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, επισημαίνοντας ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα εμπίπτουν στον κανόνα του μνημονίου που ορίζει μία πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις, καθώς η μισθοδοσία των ανθρώπων αυτών γίνεται από τα ανταποδοτικά τέλη και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η ομηρεία των συμβασιούχων», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου